Welke massageolie past het best bij jou? Een uitgebreide gids

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten massageolie op de markt dat het moeilijk kan zijn om te weten welke voor jou de juiste is. Wil je een verkwikkende sportmassage? Of ben je op zoek naar een ontspannende ervaring die je stress doet wegsmelten? Massageolie is verkrijgbaar in allerlei soorten en geuren, en elke olie heeft zijn eigen unieke voordelen. In deze uitgebreide gids bekijken we de verschillende soorten massageolie die er zijn en helpen we je de perfecte te vinden voor jouw behoeften!

De voordelen van massageolie

Het grootste doel van massageolie is om stroefheid van de huid te voorkomen als je gemasseerd wordt. Dit zou anders zelfs een pijnlijke aangelegenheid kunnen worden omdat er bij een goede massage vaak stevig gedrukt wordt. Afhankelijk van het soort massage dat je geeft en type massageolie dat je gebruikt, zijn er nog een aantal andere voordelen. Zo kan een goede massageolie je huid verzorgen, waardoor deze bijvoorbeeld minder droog wordt. Massages verlichten daarnaast nervositeit en helpen je te ontspannen.

Massageolie voor sportmassages

Voor een sportmassage is het een goed idee om massageolie te gebruiken die niet al te glad is. Bij dit type massages is het namelijk erg belangrijk om de spieren goed aan te pakken. Dat gaat een stuk lastiger met massageolie dat ervoor zorgt dat je over de huid glijdt. Daarnaast kan het ook een aanrader zijn om bij sportmassages en fysiotherapie te werken met geurloze of ph neutrale massageolie. Vooral als je werkzaam bent als masseur weet je namelijk vaak niet of je cliënt een gevoelige huid heeft.

Etherische massageolie voor ontspanning

Etherische massageolie heeft vaak een lekkere geur en wordt gemaakt van natuurlijke producten zoals onderdelen van planten en bloemen. Welke massageolie wat dit betreft het beste is, ligt deels aan het effect dat je wilt bereiken. Zo helpt eucalyptus of mint de spieren te ontspannen. Ook zijn er diverse soorten massageolie verkrijgbaar voor bijvoorbeeld een droge huid of zelfs voor littekens.

Massageolie kopen

Voordat je massageolie gaat kopen is het dus een goed idee om eens stil te staan bij het doel van je massage. Vooral op het etherische massageolie gebied is er namelijk een ruime keuze uit verschillende soorten massageolie. Ook verschillen deze oliën vaak veel op basis van hoe snel ze in de huid trekken. Bij een korte massage kan dit erg voordelig zijn. Bij langere massages kun je het beste een massageolie kiezen die langzamer intrekt. Zo voorkom je dat je steeds meer olie moet gebruiken. Nu weet je precies welk soort massageolie je moet kiezen!