• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Max Factor (192)

Merken
Toon 1 - 24 van 192

Max Factor

The Make-Up of Make-Up Artists

Max Factor staat van begin af aan bekend om de glamoureuze stijl, die de tand des tijds heeft doorstaan. Dankzij innoverende technieken zijn er vele nieuwe producten ontwikkeld, de visie blijft echter onveranderd. Max Factor onderscheidt zich door cosmeticaproducten te ontwikkelen die bedoeld zijn voor de showbusiness. Maar zelfs in de consumentencosmetica is Max Factor wereldwijd een belangrijke speler in de branche. Max Factor bracht bekende hedendaagse producten uit zoals de Lipfinity lipstick, de Second Skin foundation en de False Lash Effect mascara. Max Factor was behalve een productontwikkelaar ook een visagist en hij stond aan de wieg van de glamoureuze stijl van Hollywood.

De volledige naam van Max Factor is Maximilian Faktorowicz. Hij werd in 1877 geboren in Polen. Hij ging als kind in de leer bij een apotheker en een pruikenmaker. In het begin van de 20e eeuw verhuisde hij met zijn familie naar de Verenigde Staten, waar hij cosmeticaproducten en pruiken verkocht. Hij vestigde zich in Los Angeles, waar hij door de opkomende filmindustrie kansen zag voor de toekomst. In 1914 kwam zijn doorbraak in de filmwereld, door het ontwikkelen van een dunne schmink in crèmevorm in 12 verschillende tinten.

Ook had hij ondertussen zijn eigen schoonheidssalon vlakbij de Hollywood Boulevard. Hier kwamen vele beroemde actrices over de vloer, zoals Bette Davis en Judy Garland. In de daaropvolgende jaren bleef Max Factor baanbrekende cosmeticaproducten ontwikkelen, zoals valse wimpers, wenkbrauwpenselen en lipgloss. In 1927 werd zijn make-up voor het eerst verkocht aan het grote publiek. Max Factor overleed in 1938. Zijn familie zette het bedrijf voort. Max Factor is sinds 1991 een onderdeel van Procter & Gamble.