• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bourjois (0)

Geen producten gevonden...
Toon 1 - 0 van 0

Bourjois

Bourjois Paris ontwikkelt slimme, vrouwelijke producten die schoonheid vereenvoudigen. Daarbij blijft Bourjois Paris zich ontwikkelen door te creëren en te ontwerpen. Het wil de chique Parijse stijl en goede smaak voor iedereen toegankelijk maken, tegen een betaalbare prijs. De producten zijn erop gericht iedere vrouw de kans te geven haar eigen stijl en creativiteit uit te dragen. Bourjois Paris heeft een duidelijke visie, stijl en persoonlijkheid.

Bourjois Paris is een merk dat is geboren in het teken van theater en kunst. Het bedrijf werd opgericht in 1863 op de Grote Boulevards van Parijs, in de theaterwijk. Op dat moment was Frankrijk de op een na grootste economische wereldmacht. Toneelspeler Joseph-Albert Ponsin was de eerste ontwerper. Hij ontwikkelde poeders en parfums voor acteurs en actrices. Dit deed hij in zijn appartement. In 1868 neemt Alexandre-Napoléon Bourjois zijn activiteiten over. Bourjois is uiteindelijk degene die het bedrijf laat groeien en het op de internationale markt zet. 

De eerste producten bestaan uit make-up sticks in diverse kleuren en met interessante namen: Jaloux en Amoureux bijvoorbeeld. Deze zijn bedacht door de oorspronkelijke oprichter Ponsin, die een inspirerende visie had en als cosmeticaspecialist dit allemaal voor het theater bedacht. Zijn make-up collectie breidt zich snel uit. Het succes van de make-up zit hem in de verfijning en verscheidenheid en al snel wordt deze ook succesvol buiten de theaterwereld. De titel 'Theaterleverancier' verandert dan ook snel in 'Speciale Fabriek van Schoonheidsproducten voor Dames'.

Bourjois is bedenker van onder andere de Coup de Théâtre mascara. Dit is de eerste mascara met een dubbel uiteinde. Ook heeft Bourjois de Suivez mon Regard oogschaduw ontwikkeld, een nieuwe manier om oogschaduw aan te brengen, waarin je precies de juiste dosis poeder kan bepalen. Bourjois onderscheidt zich door mooie designs, die met zorg worden uitgedacht. De designs zijn slim ontworpen voor optimaal gebruiksgemak.